Logo PNG

Week van de RI&E 2022

KMO Solutions doet mee aan de Week van de RIE 2022. We hebben voor deze week allemaal acties bedacht om de RI&E onder aandacht te brengen. Zo geven wij een webinar over de nieuwe regels en wetgeving van de RI&E. Daarnaast bieden we hoge kortingen op onze producten zodat jullie zelf aan de slag kunnen met de RI&E. Zo maken we met z’n allen de werkomgeving weer een stuk veiliger!


20-06-2022

Waarom is een RI&E belangrijk?

Door ongevallen op het werk of beroepsziekten overlijden jaarlijks 4100 mensen en zitten tienduizenden mensen ziek thuis. Een medewerker die ziek thuis zit kost een ondernemer gemiddeld €260,- per dag. Een De risico-inventarisatie en – evaluatie (RI&E) en plan van aanpak helpt ondernemers bij het in kaart brengen en verkleinen van hun arbeidsrisico’s. De RI&E is al 25 jaar verplicht voor iedere ondernemer met medewerkers in dienst. Veel ondernemers weten dit niet. Wij helpen jullie om de risico’s in de organisatie te verkleinen, en creëren we samen overzicht van jullie bedrijfsrisico’s om zo bedrijfsblindheid te voorkomen.

100 euro korting op de training preventiemedewerker

De Risico-Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) is een wettelijke verplichting, maar bovenal wil je als goede werkgever een veilige en duurzame werkplek bieden waar je medewerkers graag komen. Om jullie hierbij te ondersteunen bieden wij de eendaagse training preventiemedewerker aan. De training is gemaakt op basis van onze kennis en meer dan 30 jaar ervaring en neemt maar één dag in beslag. Daarnaast kennen wij door onze branche-erkenningen de slagen van de zweep in uiteenlopende branches. Deze kennis kunnen wij bij elke organisatie in zetten.

Na de training ben je als preventiemedewerker in staat om de belangrijkste arbeidsrisico’s te signaleren en kan je de organisatie adviseren over de aanpak van de risico’s. Wil jij arbeidsomstandigheden naar een hoger niveau tillen en je certificaat behalen? Bij deelname aan de training tijdens de week van de RIE, de maand juli en augustus ontvang je 100 euro korting op de reguliere prijs (€ 499,- in plaats van € 599,-). Je kunt je hier aanmelden, vergeet niet om op het inschrijfformulier de kortingscode KMO2022 te vermelden.

Looptijd: Bij aanmelding in de periode 20 juni t/m 31 augustus 2022 (vol = vol) voor een beschikbare training preventiemedewerker in 2022.

Extra modules

Omdat er dit jaar allemaal ontwikkelingen zijn in de RI&E wetgeving willen wij jullie klaarstomen voor de toekomst; met onze extra modules. Door de vernieuwde wetgeving vraagt het uitzetten van de RI&E meer tijd van een organisatie. Wil jij je RI&E naar een hoger niveau tillen? Kies dan voor de module Extra aandacht. Met de module extra aandacht focust de organisatie zich meer op de pijnpunten binnen het bedrijf. Met deze module geef jij je collega’s alle tijd en aandacht die ze verdienen. Je kunt ook kiezen voor de module Extra gemak. Met deze extra module speel jij sneller in op de nieuwe ontwikkelingen in RI&E wetgeving. De module maakt het namelijk makkelijker en sneller om een RI&E uit te zetten en te actualiseren. Met deze module hebben jullie de RI&E in een mum van tijd weer actueel.

Webinar over nieuwe wetgeving

We hebben jullie in onze blogs en nieuwsbrieven al op de hoogte gehouden van de nieuwe wetgeving en regels per 1 juli 2022 van de RI&E. Speciaal voor de Week van de RI&E hosten wij een gratis webinar waar we de nieuwe regels doornemen en uitleggen. Uiteraard bieden we dan ook de mogelijkheid tot het stellen van vragen aan een van onze veiligheidskundigen. Benieuwd wat er gaat veranderen voor jullie? Maak dan 20 minuten vrij in je agenda en geef je hier op voor de KMO Solutions Week van de RI&E webinar.