Voor al jouw uitdagingen een oplossing!

ISS 23290 02777

Ondersteuning bij arbeidsomstandigheden

Hoe zorg je eigenlijk voor een veilige en gezonde werkplek? Kan jouw organisatie hier wel wat ondersteuning bij gebruiken? Om tot een goede uitvoering van een RI&E te komen, is er extra aandacht nodig voor het gehele arbo-proces binnen een organisatie. De veiligheidskundigen van KMO Solutions ondersteunen je hier graag bij.

Ondersteuning & Coaching

Beschikt jouw organisatie nog niet over een (actuele) RI&E? Of wil je weten hoe je het arbeidsomstandigheden binnen jouw organisatie structureel verbetert? Dan is kennis en ervaring van deskundigen prettig om tot je beschikking te hebben. Lees snel verder wat er mogelijk is!

Module Tijdelijke Preventiemedewerker

Deze module is interessant voor jou als (1) jouw organisatie jong is op het gebied van arbeidsomstandigheden en/of (2) er is tijdelijk geen preventiemedewerker binnen jouw organisatie aanwezig. Geen zorgen; je kunt altijd vertrouwen op een tijdelijke preventiemedewerker van KMO Solutions.

 • Onze preventiemedewerker is een veiligheidskundige met expertise op het gebied van Arbeidsomstandigheden;
 • De veiligheidskundige neemt een werkplek in op jouw locatie, zodat de veiligheidskundige daadwerkelijk het aanspreekpunt kan zijn voor de medewerkers van jouw organisatie;
 • Heb je (even) geen vragen voor de preventiemedewerker? Dan werkt de veiligheidskundige aan andere opdrachten en worden er geen uren in rekening gebracht (m.u.v. reiskosten);
 • De frequentie van de aanwezigheid wordt afgestemd op de wensen van jouw organisatie;
 • Voorwaarde: er moet een duidelijke einddatum zijn;
 • Je ontvangt korting op de module Preventiecoach als er een interne preventiemedewerker is aangesteld.

Optie 1: Minimale inzet (1x in de twee maanden)
Optie 2: Comfortabele inzet (1x in de maand)
Optie 3: Intensieve inzet (1x in de week)
Kosten: afhankelijk van het gebruik (richtprijs; uurtarief van € 125) exclusief reiskosten.

Module Preventiecoach

Deze module is interessant voor jou als je op zoek bent naar een gesprekspartner en inhoudelijk vraagbaak voor jouw preventiemedewerker. Bijvoorbeeld als jouw preventiemedewerker recent is aangesteld en kennis en expertise in ontwikkeling is. Wanneer je een abonnement neemt op de preventiecoach heeft jouw preventiemedewerker structureel contact met onze veiligheidskundige over alles wat de preventiemedewerker bezig houdt; een perfecte sparringpartner voor de preventiemedewerker dus! De preventiemedewerker kan al zijn of haar vragen kwijt. Zo weet je als organisatie zeker dat jouw preventiemedewerker zijn of haar taak goed uit kan voeren.

Je ontvangt korting op deze module na het volgen van de cursus Preventiemedewerker of het inhuren van een tijdelijke preventiemedewerker.

Jaarabonnement vanaf € 1500 (gemiddeld 1 uur per maand, flexibel in te zetten). Digitaal en fysiek mogelijk. Exclusief eventuele reiskosten.

Offerte aanvragen

Module Ondersteuning, Uitvoering & Monitoring

Als organisatie voer je het RI&E-proces volledig zelfstandig uit. Om te borgen dat dit op een juiste manier plaats vindt, is het prettig als een veiligheidskundige meekijkt en bijstuurt waar nodig. Jij staat er niet alleen voor en krijgt advies vanuit onze veiligheidskundige. Jouw organisatie wordt gestimuleerd om te groeien naar het inzichtelijk hebben en beheersen van arbeidsrisico’s op de werkvloer. Voorkomen is immers beter dan genezen. Wij kunnen jullie ondersteunen bij de volgende activiteiten:

 • Ondersteuning bij het opstellen van het RI&E-plan;
 • Ondersteuning bij het opstellen van vragenlijsten, de uitvoering van de RI&E, het plan van aanpak en controle & borging van de uitgezette RI&E’s;
 • Periodiek de voortgang van het traject in kaart brengen;
 • Ondersteuning bij het invoeren van maatregelen die de arbeidsveiligheid verhogen, alsmede het gedragen krijgen van deze maatregelen in de organisatie.
 • Het samen opstellen van een RI&E-jaarverslag en jaarplan voor de organisatie. Dit document helpt je om samen met interne partijen, zoals bijvoorbeeld de directie en de OR, richting te blijven geven aan het borgen van een fijne en veilige werkplek.

Jaarabonnement vanaf € 2000 (excl. reiskosten, gebaseerd op 16 uur per jaar)

Module Beleidsondersteuner

Jouw organisatie is verantwoordelijk voor het arbobeleid. Jouw organisatie bepaalt de inhoud en stelt vast welke maatregelen er genomen moeten worden. En natuurlijk dient het beleid actueel te zijn. De kans is aanwezig dat je, na het uitvoeren van de RI&E, erachter komt dat er beleid opgesteld of aangepast moet worden. Heb je geen idee waar je moet beginnen of waar je de tijd vandaan moet halen? Onze veiligheidskundigen springen graag bij om jou te ondersteunen met het schrijven of optimaliseren van beleid!

Prijs afhankelijk van de beleidsstukken (uurtarief van € 125)

Veiligheid is prioriteit

Er wordt structureel aandacht besteed aan de RI&E binnen jouw organisatie. Echter, is het jullie ambitie om veiligheid meer prioriteit te geven en de arbeidsomstandigheden daadwerkelijk naar een hoger niveau te tillen. Maak gebruik van onze modules om dit, samen met onze veiligheidskundige, voor elkaar te krijgen.

Module Extra Kwaliteit

De ultieme borging voor de juistheid van de RI&E’s! Je krijgt een gecertificeerd hoger veiligheidskundige tot jouw beschikking om structureel de RI&E’s wettelijk te laten toetsen.

Je kunt bijvoorbeeld jaarlijks een aantal locaties toetsen op actualiteit om te borgen dat je altijd aan wet- en regelgeving voldoet. Daarmee wordt het geen eenmalige exercitie, maar een continue proces. Belangrijk voordeel; het vermindert de druk op jouw organisatie.

Afhankelijk van de wensen, organisatie en aantal locaties, prijs op aanvraag.

Offerte aanvragen

Module Extra Bewustwording

Gedrag speelt een grote rol wanneer je wilt verbeteren op het gebied van gezond en veilig werken. Gedrag kan pas veranderen als er bewustwording gecreëerd wordt. Een veiligheidskundige van KMO Solutions geeft korte trainingen om de 14 arbothema’s toe te lichten. Dit kan met medewerkers zijn, met het managementteam, met de Ondernemingsraad of andere stakeholders. Uiteraard is hier maatwerk op van toepassing.

 • Bewustwording stimuleren met gezonder gedrag als resultaat;
 • Structureel aandacht geven aan de arbeidsomstandigheden;
 • Borging dat de arbeidsomstandigheden onderdeel wordt van de bedrijfsvoering.

Richtprijs: €2500,- excl. reiskosten (gebaseerd op 4 dagdelen per jaar)

Optie 1: Maak van jouw medewerkers arbo-experts van!
Tijdens de dagdelen is steeds dezelfde groep medewerkers aanwezig. We gaan de diepte in op relevante arbo-thema’s voor jouw organisatie. Elk dagdeel komen er andere arbothema’s aan bod.

Optie 2: Voorlichting organisatiebreed
Tijdens de dagdelen is de inhoud (volledig afgestemd op jouw organisatie) enigszins hetzelfde. Echter, is elk dagdeel gericht een andere doelgroep. Denk hierbij aan het managementteam, de Preventiemedewerkers, de OR en de werkvloer.

 

De Suite; maximale ondersteuning

KMO Solutions kan namens jouw organisatie de regie op zich nemen. Samen zorgen we ervoor dat je in controle komt en blijft ten aanzien van de arbeidsrisico's die de medewerkers dagelijks lopen. We weten wat er gedaan moet worden en hoe we dat kunnen aansturen en bewaken. De Suite is een intensivering van de module Ondersteuning & Monitoring. We bieden de volgende diensten aan:

 • Ondersteuning bij het opstellen van het RI&E-plan;
 • Ondersteuning bij het opstellen van vragenlijsten, de uitvoering van de RI&E, het plan van aanpak en controle & borging van de uitgezette RI&E’s;
 • Het periodiek in kaart brengen van de voortgang;
 • Ondersteuning bij het invoeren van maatregelen die de arbeidsveiligheid verhogen, alsmede het gedragen krijgen van deze maatregelen in de organisatie;
 • Het samen opstellen van een RI&E-jaarverslag en jaarplan voor de organisatie. Dit document helpt jou om samen met interne partijen, zoals bijvoorbeeld de directie en de OR, richting te blijven geven aan het borgen van een fijne en veilige werkplek;

Offerte aanvragen

Daarnaast kunnen de uren opgevuld worden met ondersteuning vanuit de andere modules (m.u.v. de module Extra Kwaliteit). Neem vooral contact met ons op voor de mogelijkheden en een vrijblijvende offerte.

Richtprijs; 8 uur per kwartaal € 4000 per jaar – 16 uur per kwartaal € 7500 per jaar (excl. reiskosten)

Wil je graag de uitvoering, bewaking en actualisering van de RI&E volledig uit handen geven?

Neem dan vrijblijvend contact op met KMO Solutions.

Contact 055 - 538 34 00