RI&E: het ideale vertrekpunt voor veilig transport en logistiek

Logistiek

Transport en Logistiek

Werkzaamheden van medewerkers in de transport en logistiek sector kunnen leiden tot onveilige of ongezonde situaties. Niet alleen in de cabine van een wagen, maar ook op kantoor of magazijn. Om voor jouw werknemers in de transport en logistiek een veilige en gezonde werkomgeving te creëren is een Risico Inventarisatie & Evaluatie een perfect vertrekpunt.

Digitaal, vlot en efficiënt

Werken in de transport en logistiek is fysiek en mentaal uitdagend: lange rijtijden, beeldschermwerk, laden en lossen, omgaan met gevaarlijke stoffen. Met een RI&E krijg je grip op alle situaties die voor jouw collega’s potentieel risicovol of ongezond zijn. Een perfect instrument om medewerkers gezond en met plezier aan het werk te houden.

Met onze softwareoplossing Regis’t voer je de wettelijk verplichte RI&E uit in jouw organisatie. Digitaal, dus je brengt er vlot en efficiënt allerlei veiligheids- en gezondheidsrisico’s mee in kaart. Van de situatie in een nieuwe of bestaande vrachtwagencabine tot op kantoor en in het distributiecentrum. Met een perfecte uitvoering en rapportage signaleert en elimineer je risico’s en waarborg je de veiligheid van de werkomgeving.

Specifieke vragenlijst voor installatiebedrijven

De RI&E voor transport en logistiek maakt gebruik van een branche-specifieke vragenlijst. Die vernieuwen we regelmatig, zodat ze altijd up-to-date zijn. Je selecteert zelf de vragen die voor jouw organisatie van toepassing zijn. Aan elke vraag zijn risico’s, prioriteiten en mogelijke maatregelen gekoppeld.

Offerte aanvragen

Voordelen van de RI&E Transport en Logistiek op een rij

Altijd de belangrijkste arbeidsrisico’s overzichtelijk in kaart

Altijd de belangrijkste arbeidsrisico’s overzichtelijk in kaart

Een moderne en gebruiksvriendelijke interface

Een moderne en gebruiksvriendelijke interface

De vragenlijsten zijn tot stand gekomen met alle aangesloten branches

De vragenlijsten zijn tot stand gekomen met alle aangesloten branches

Een rijk scala aan rapportages geeft een actueel beeld van de risico’s

Een rijk scala aan rapportages geeft een actueel beeld van de risico’s

Stel managers en directie op de hoogte van de stand van zaken

Stel managers en directie op de hoogte van de stand van zaken

Automatisch RI&E-rapportage opbouwen, in elke gewenste vorm

Tijdens de RI&E bouwt het systeem automatisch een rapportage op. Na afloop ontvang je een plan van aanpak. Dit kun je zo nodig voorleggen aan de ondernemingsraad of personeelsvertegenwoordiging. Je kunt het vervolgens digitaal bijwerken en beheren, zodat je altijd over de laatste stand van zaken beschikt. De documenten kunnen ook gebruikt worden bij het informeren en voorlichten van collega’s.

Meer weten? Stel uw vraag!

Wij informeren je graag verder over de mogelijkheden en opties van een RI&E voor jouw bedrijf. Wil je (vrijblijvend) een demonstratie bijwonen, een offerte ontvangen of met een van de medewerkers van KMO Solutions van gedachten wisselen over jouw ideeën? We staan voor je klaar.Voor de aanvraag van de RI&E van STL bezoek je deze website. Meer informatie over de RI&E van STL vind je op deze pagina. Neem bij vragen contact op via 088 – 2596111 of via info@stlwerkt.nl.

055 - 538 34 00 Contact