ZorgRie: Het erkende RI&E-instrument voor zorgorganisaties

Zorgenwelzijn Header

Zorg en Welzijn

In de zorg is gezond en veilig werken essentieel. Soms zelfs van levensbelang. Zorgmedewerkers kunnen blootstaan aan fysieke belasting, werkdruk, agressie en gevaarlijke stoffen. Een RI&E is niet alleen wettelijk verplicht, maar ook een verstandige keuze: het brengt nauwkeurig alle arbeidsrisico’s in kaart en verkleint de kans op ongelukken en verzuim. ZorgRie is al jaren de erkende branche-RIE voor de belangrijkste sectoren in de zorg. Honderden organisaties werken dagelijks met ZorgRie.

Offerte aanvragen RI&E in één dag

Digitaal en direct resultaat

Een RI&E vergroot de veiligheid op de werkvloer.  ZorgRie is hiervoor een handige tool, die volledig digitaal werkt. Uit de ZorgRie-vragenlijst selecteer je zelf de vragen die op jouw organisatie van toepassing zijn. Aan elke vraag zijn risico’s, prioriteiten en maatregelen gekoppeld. Rapportages kunnen zo al tijdens de RI&E intelligent worden opgebouwd. Na het invullen van de lijst ontvang je een plan van aanpak, waarmee je direct aan de slag kunt. Je beheert de acties uit het plan van aanpak in ZorgRie. Zo ben je met de RI&E altijd en overal helemaal up-to-date.

De voordelen van ZorgRIE

Altijd de belangrijkste arbeidsrisico’s overzichtelijk in kaart

Altijd de belangrijkste arbeidsrisico’s overzichtelijk in kaart

De vragenlijsten zijn tot stand gekomen met alle aangesloten zorgbranches

De vragenlijsten zijn tot stand gekomen met alle aangesloten zorgbranches

Een rijk scala aan rapportages geeft een actueel beeld van de risico’s

Een rijk scala aan rapportages geeft een actueel beeld van de risico’s

Stel managers en directie op de hoogte van de stand van zaken

Stel managers en directie op de hoogte van de stand van zaken

Een professionele klantenservice, die dagelijks voor je klaar staat

Een professionele klantenservice, die dagelijks voor je klaar staat

Licentiemogelijkheden

Voor organisaties met meer dan 25 medewerkers zijn er verschillende licentiemogelijkheden. Elke licentie biedt zijn eigen functionaliteiten en heeft zijn eigen voordelen. We hebben de mogelijkheden hiervoor op een rij gezet. Afhankelijk van jouw situatie en behoefte bepalen we graag in overleg welke het beste bij jouw organisatie past.

Bekijk de licentiemogelijkheden

Bekijk klantervaringen

Workshop: RI&E in één dag voor kleine zorginstellingen

Is jouw organisatie niet meer dan 25 medewerkers en wil jij een RI&E uitvoeren? Voor organisaties met maximaal 25 medewerkers bieden we de workshop ZorgRie aan. Tijdens deze workshop voer je in één dag onder deskundige begeleiding van KMO Solutions een complete, toetsingsvrije RI&E voor je organisatie uit.

Direct naar de trainingskalender

Aangesloten branches

Toetsing van de RI&E

Nadat de RI&E is uitgevoerd, dien je deze in veel gevallen te laten toetsen. Heeft jouw zorgorganisatie maximaal 25 werknemers en maak je gebruik van de branche-RI&E ZorgRie? Dan kom je in aanmerking voor de toetsingsvrijstelling en hoeft de RI&E niet getoetst te worden.
Bij meer dan 25 medewerkers is de toetsing verplicht. KMO Solutions heeft gecertificeerde arbokerndeskundigen in dienst die jouw RI&E mogen toetsen. 

Zij bekijken hoe de RI&E is uitgevoerd, of het plan van aanpak volledig is en of de voorgestelde maatregelen het gewenste effect zullen opleveren. Ze beschikken hiervoor over specialistische kennis en zijn zeer vertrouwd met het uitvoeren van ZorgRie. Een ideale combinatie om jouw toetsing soepel en goed te laten verlopen! Heb je daarbij nog extra hulp of ondersteuning nodig? We bieden ook advies en regie om ervoor te zorgen dat jij niet alleen in controle komt, maar ook in controle blijft ten aanzien van de risico’s in jouw organisatie.

Offerte aanvragen

Meer weten? Stel je vraag!

Wil je met één van de medewerkers van KMO Solutions van gedachten wisselen over jouw ideeën? Wij informeren je graag verder over de mogelijkheden en opties van ZorgRie voor jouw zorgorganisatie.

055 – 538 34 00 Contact