LabRisk - waar efficiëntie en veiligheid samenkomen

Laboratoria Header

Laboratoria

Laboratoria werken met specialistische processen en gevaarlijke stoffen; dat brengt uitdagende arbeidsrisico’s met zich mee. Naast de wettelijke verplichting die de RI&E met zich draagt, wil je als werkgever dat jouw medewerkers elke dag weer veilig en gezond thuis komen. De arbeidsrisico’s zijn complexer dan bij menig andere organisatie, waardoor het belangrijk is dat er een betrouwbare, complete en actuele RI&E aanwezig is.

Offerte aanvragen

De RI&E is de basis voor een goed arbobeleid en dankzij LabRisk weet je zeker dat deze basis goed is. Met LabRisk voer je snel en effectief een optimale RI&E uit. LabRisk betrekt medewerkers bij de RI&E, waardoor het veiligheidsbewustzijn en inzicht wordt verhoogd onder de medewerkers, alleen dat kan er al voor zorgen dat gevaarlijke situaties of ongevallen af zullen nemen.

Offerte aanvragen

Branche-erkend

LabRisk is hét erkende branche-instrument voor de uitvoering van de RI&E voor laboratoria, kalibratie- en inspectie-instellingen laboratoria in Nederland. De vragensets waarmee alle risico’s uitgevraagd worden zijn tevens opgesteld in samenwerking met Fenelab; de brancheorganisatie voor geaccrediteerde laboratoria, kalibratie- en inspectie-instellingen in Nederland. Dit is niet het enige voordeel; voor organisaties met minder dan 25 medewerkers geldt, bij gebruik van LabRisk, een toetsingsvrijstelling. Dit is voor kleinere organisaties een enorme kostenbesparing!

De voordelen van LabRisk

Altijd de belangrijkste arbeidsrisico’s overzichtelijk in kaart

Altijd de belangrijkste arbeidsrisico’s overzichtelijk in kaart

De vragenlijsten zijn tot stand gekomen in samenwerking met Fenelab; gegarandeerd compleet!

De vragenlijsten zijn tot stand gekomen in samenwerking met Fenelab; gegarandeerd compleet!

Rapportages geven medewerkers, OR, directie, preventiemedewerker en andere betrokkenen een actueel beeld van de risico’s

Rapportages geven medewerkers, OR, directie, preventiemedewerker en andere betrokkenen een actueel beeld van de risico’s

LabRisk betrekt medewerkers bij de RI&E, een veilige werkomgeving creëer je tenslotte samen!

LabRisk betrekt medewerkers bij de RI&E, een veilige werkomgeving creëer je tenslotte samen!

Direct aan de slag

LabRisk zorgt voor een effectieve voorbereiding, uitvoering en rapportage van de RI&E. Met een goede uitvoering elimineer je risico’s en waarborg je de veiligheid van de gehele werkomgeving. Je voert de RI&E digitaal uit door middel van het invullen van een vragenset, waarna de risico’s gedefinieerd worden en er oplossingen komen die de risico’s verminderen, beperken of zelfs helemaal weg nemen. Deze oplossingen worden aan een verantwoordelijke gekoppeld, tezamen met een prioritering en een deadline, waarna je de voortgang kan volgen binnen LabRisk. Op deze manier ben je altijd actueel en in control.

Betrouwbaar, actueel en volledig – voldoe aan wet- en regelgeving

De RI&E moet aan drie voorwaarden voldoen volgens de wet- en regelgeving (Art. 2.1, lid 1, onder a en b., Arboregeling);

Betrouwbaarheid richt zich op het feit of alles wat in de RI&E is weergegeven ook overeenkomt met de werkelijke situatie.

Daarnaast moet de RI&E actueel zijn, hij moet overeenkomen met de huidige stand van zaken. Doordat LabRisk geen papieren tijger is maar een internetapplicatie, kun je de RI&E op elk moment actualiseren.

De laatste is volledigheid; alle risico’s moeten uitgevraagd zijn. Dankzij onze branche-erkenning en samenwerking met Fenelab weet je zeker dat je volledig bent!

Toetsing van de RI&E

Voor organisaties met minder dan 25 medewerkers geldt een toetsingsvrijstelling bij het gebruik van LabRisk. Voor organisaties met meer dan 25 medewerkers is de toetsing van de RI&E door een gecertificeerde arbodeskundige verplicht. KMO Solutions heeft gecertificeerde arbodeskundigen in dienst die jouw RI&E mogen toetsen. Zij beschikken over de specialistische kennis en weten precies wat er komt kijken bij het uitvoeren van LabRisk. Een ideale combinatie om de toetsing soepel en snel te laten verlopen. 

Offerte aanvragen

Fenelab

Fenelab is de branchevereniging voor geaccrediteerde laboratoria, kalibratie- en inspectie-instellingen in Nederland. Fenelab is de belangenbehartiger en spreekbuis van de branche, bijvoorbeeld wanneer er nieuwe wetten of normen in ontwikkeling zijn die gevolgen kunnen hebben voor de branche. Fenelab beschikt over een waardevol netwerk binnen de nationale en internationale normalisatiewereld en onderhoudt goede contacten met de voor de branche relevante ministeries en instellingen, het NEN en de Raad voor Accreditatie. Leden van Fenelab krijgen korting op onze branche erkende RI&E software LabRisk.

Klik hier voor meer info over Fenelab of bekijk hier de brochure.

Deskundige ondersteuning

Wanneer je bij ons een licentie afneemt zal er een veiligheidskundige langskomen om samen LabRisk in te richten en uitleg te geven. Deze veiligheidskundige denkt met je mee bij alle inhoudelijke vragen, daarnaast is de klantenservice dagelijks bereikbaar voor alle software-gerelateerde vragen. We stoppen dus niet bij het versturen van je gegevens om in te loggen maar gedurende de gehele looptijd staat er een team met verschillende expertises voor je klaar om te ondersteunen.

Demonstratie aanvragen

Mijn gegevens:
Privacy

Meer weten? Stel uw vraag!

Wij informeren je graag verder over de mogelijkheden en opties van LabRisk. Wil je (vrijblijvend) een demonstratie bijwonen of met een van de medewerkers van KMO Solutions van gedachten wisselen over je eigen ideeën? We staan voor je klaar.

055 - 5383400 Contact