KMO Solutions 30 Jaar Klantevent

KMO Solutions bestaat 30 jaar!

In november 2022 was het zover; het 30-jarige jubileum van KMO Solutions. Dit jubileum hebben we groots gevierd tijdens ons eerste klantevent op 17 november 2022. Een dag waarbij we samen met onze klanten stil hebben gestaan bij 30 jaar KMO Solutions. Het was voor ons de ultieme kans om onze klanten (nog) beter te leren kennen én dat op wel een hele leuke locatie, namelijk de Apenheul!


17-11-2022

Voor het klantevent hadden we een drietal sprekers uitgenodigd. Het doel was om de klanten te inspireren om de werkvloer van hun eigen organisatie weer een stuk veiliger te maken. Tijdens ons eerste klantevent kwamen de volgende sprekers aan bod;

Mieke en Martien Huijbers
Op 8 september 2017 daalde beroepsduiker Bart Huijbers af naar de bodem van de stuw bij Driel. Kort nadat Bart op de bodem was aangekomen, sloeg hij alarm. Hij werd een gat ingezogen en meldde dat hij geen kant op kon. Anderhalve minuut later was de verbinding verbroken. Bart, de zoon van Mieke en Martien, kwam die dag tijdens duikwerkzaamheden om het leven. Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Had dit voorkomen kunnen worden? Uit onderzoek is gebleken dat er niet aan de veiligheidsvoorschriften is voldaan. Op 17 november vertelden Mieke en Martien Huijbers hun verhaal over arbeidsveiligheid, wat er mis is gegaan en vooral hoe dit soort ongevallen in de toekomst voorkomen kunnen worden.

Hans Slagboom
Er is de afgelopen tijd veel veranderd op het gebied van wet- en regelgeving van de RI&E. Daarom hebben we Hans Slagboom het podium gegeven. Hans is initiatiefnemer van Arbo Select en een generalist op het gebied van arbeidsveiligheid. Als Kerndeskundige (HVK) is Hans bevoegd tot het toetsen van de RI&E. Hans heeft tijdens ons klantevent vertelt over de nieuwe wet- en regelgeving en de impact hiervan op de toetsingen.

Patrick van Veen
Om in het thema van de Apenheul te blijven hebben we gedragsbioloog Patrick van Veen (bekend van tv) uitgenodigd. Door ons gedrag te vergelijken met apen zal Patrick ons helpen om de werkvloer nog een stuk veiliger te maken. Er is besproken hoe we om kunnen gaan met weerstand, hoe gedrag van collega’s beïnvloed kan worden en hoe we hen in beweging krijgen. Met apen (en vele andere dieren) hebben we geleerd hoe we meer draagvlak kunnen creëren voor arbeidsveiligheid binnen onze eigen organisatie.

Het was een succesvol event waarbij we samen met de klanten konden terugblikken op de afgelopen 30 jaar en vooral samen hebben gekeken naar alle plannen voor de toekomst. Er zijn interessante gesprekken gevoerd en we hebben verschillende organisaties aan elkaar kunnen voorstellen. Hier willen we in 2023 zeker verder mee gaan, we zullen dan ook weer een klantevent organiseren.