Schoonmaak en Glaswas

Schoonmaakenglaswas Header

Schoonmaak en Glaswas

Bij schoonmaak en glasbewassing komt veel kijken. Lichamelijke belasting, het gebruik van gevaarlijke reinigingsmiddelen, werken op ladders en kranen, werkdruk door wisselende klanten en processen. Een RI&E is voor jouw organisatie verplicht maar vooral ook nuttig: met RI&E Schoonmaak, de branche-RI&E voor schoonmaak- en glazenwassersbedrijven, verklein je de risico’s op ongevallen én vergroot je het werkplezier. In 2020 is de erkenning van RI&E Schoonmaak opnieuw verleend.

Inloggen Aanvragen

Digitaal, vlot en efficiënt

Met RI&E Schoonmaak voer je de wettelijk verplichte RI&E uit in jouw organisatie. Digitaal, dus je brengt er efficiënt allerlei veiligheids- en gezondheidsrisico’s mee in kaart. Van schoonmaak en glasbewassing op locatie, maar ook van interne processen. Met een perfecte uitvoering en rapportage signaleert en elimineer je risico’s en waarborg je de veiligheid van de werkomgeving. Het gebruik van RI&E Schoonmaak is gratis. Je hebt alleen een inlogcode nodig.

Er zijn diverse video’s gemaakt die het werken met RI&E Schoonmaak uitleggen.

Instructievideo's

Er is tevens een webhelp beschikbaar waarin u alle mogelijkheden rustig kan nalezen.

Webhelp

Specifieke vragenlijst voor schoonmaakorganisaties

RI&E Schoonmaak maakt gebruik van een branche-specifieke vragenlijst. Die vernieuwen we regelmatig, zodat ze altijd up-to-date zijn. Je selecteert zelf de vragen die voor jouw organisatie van toepassing zijn. Aan elke vraag zijn risico’s, prioriteiten en mogelijke maatregelen gekoppeld.

Voordelen van RI&E Schoonmaak op een rij

Altijd de belangrijkste arbeidsrisico’s overzichtelijk in kaart

Altijd de belangrijkste arbeidsrisico’s overzichtelijk in kaart

Een moderne en gebruiksvriendelijke interface

Een moderne en gebruiksvriendelijke interface

Een rijk scala aan rapportages geeft een actueel beeld van de risico’s

Een rijk scala aan rapportages geeft een actueel beeld van de risico’s

Stel managers en directie op de hoogte van de stand van zaken

Stel managers en directie op de hoogte van de stand van zaken

Een professionele klantenservice, die dagelijks voor je klaar staat

Een professionele klantenservice, die dagelijks voor je klaar staat

Automatisch RI&E-rapportage opbouwen, in elke gewenste vorm

Tijdens de RI&E bouwt het systeem automatisch een rapportage op. Na afloop ontvang je een plan van aanpak. Dit kun je zo nodig voorleggen aan de ondernemingsraad of personeelsvertegenwoordiging. Je kunt het vervolgens digitaal bijwerken en beheren, zodat je altijd over de laatste stand van zaken beschikt. De documenten kunnen ook gebruikt worden bij het informeren en voorlichten van collega’s.

RI&E op locatie via de vernieuwde applicatie

Werken je medewerkers veel op locatie en wil je op locatie vragenlijsten beantwoorden? Maak dan gebruik van de vernieuwde RI&E Schoonmaak.  Met de vernieuwde interface is het nog makkelijker om een RI&E op locatie uit te voeren. Via een korte vragenlijst krijg je alleen de onderwerpen die je ook echt nodig hebt. Zo ben je volledig en actueel, maar kan je ook zo snel mogelijk verder naar het volgende project.

bekijk de introductievideo's

Toetsing van de RI&E

Nadat de RI&E is uitgevoerd, dien je deze in veel gevallen te laten toetsen. Heeft jouw organisatie maximaal 25 werknemers en maak je gebruik van de branche-RI&E Schoonmaak? Dan kom je in aanmerking voor de toetsingsvrijstelling en hoeft de RI&E niet getoetst te worden.

Meer dan 25 medewerkers

Bij meer dan 25 medewerkers is de toetsing verplicht. KMO Solutions heeft gecertificeerde arbokerndeskundigen in dienst die jouw RI&E mogen toetsen. Zij bekijken hoe de RI&E is uitgevoerd, of het plan van aanpak volledig is en of de voorgestelde maatregelen het gewenste effect zullen opleveren. Zij beschikken over specialistische kennis en zijn zeer vertrouwd met het uitvoeren van ZorgRie. Een ideale combinatie om jouw toetsing soepel en goed te laten verlopen! Heb je daarbij nog extra hulp of ondersteuning nodig? We bieden ook advies en regie om ervoor te zorgen dat je niet alleen in controle komt, maar ook in controle blijft ten aanzien van de risico’s in jouw organisatie.

Offerte aanvragen

Cursus of training volgen?

KMO Solutions geeft geregeld cursussen voor schoonmaak- en glazenwassersbedrijven. We bieden in samenwerking met RAS en OSB onder meer de workshop Glas-/gevelreiniging. Hierin leer je werken met RI&E Schoonmaak. Medewerkers die dagelijks met RI&E Schoonmaak werken, kunnen ook de uitgebreide training RI&E Schoonmaak volgen. Aan de hand van praktijkgerichte opdrachten leer je de mogelijkheden van RI&E Schoonmaak haarfijn kennen.

Cursusagenda

Meer weten? Stel uw vraag!

Wij informeren je graag verder over de mogelijkheden en opties van RI&E Schoonmaak voor jouw bedrijf. Wil je (vrijblijvend) een demonstratie bijwonen, een offerte ontvangen of met een van de medewerkers van KMO Solutions van gedachten wisselen over jouw ideeën? We staan voor je klaar. Voor het aanvragen van inloggegevens kun je contact opnemen met het secretariaat van de RAS via info@ras.nl of 073-62 00 460.

055 - 538 34 00 Contact